02 januari 2011

Tung tapp för Chelsea!

Chelsea vände på övertid – men tappade ändå poäng

I slutminuterna satte John Terry 3–2, kramade den ifrågasatte Carlo Ancelotti och firade det man trodde skulle bli tre poäng.
Så blev det inte.
Chelsea tappade ytterligare poäng i toppstriden när Ciaran Clark nickade in 3–3.
Chelsea såg ut att vara tillbaka på vinnarspår när Londonlaget – visserligen med nöd och näppe – i förra omgången besegrade Bolton med 1–0 efter sju raka matcher utan vinst.
Men formen är fortfarande långt ifrån vad vi blivit vana vid hos topplaget.
Det visades på nytt när laget i dag spelade 3–3 hemma mot Aston Villa – sedan man tappat ledningen två gånger.

Villa vände

Lagen fick var sin straff i den första halvleken och det var 1–1 i halvtid då först Frank Lampard och sedan Ashley Young skjutit hårt i mitten från elvameterspunkten.
Bara två minuter in på andra halvlek slog Stewart Downing ett inlägg som Emile Heskey nådde högst på.
Men dramat var långt ifrån över.
Chelsea vände till 3–2-ledning. Didier Drogba tryckte in 2–2 och John Terry tryckte in ledningsmålet på retur. Efter målet blev det kramkalas där Terry och övriga spelare kramade om managern Carlo Ancelotti som varit starkt ifrågasatt.

Slarv i försvaret

Chelsea var på väg mot sin andra raka seger.
Aston Villa kvittera – på övertid. Chelseaförsvaret slarvade i markeringen vilket Ciaran Clark utnyttjade när han dök upp bakom backlinjen och hade all tid i världen på sig att nicka in 3–3.
Ytterligare en poängförlust för Chelsea som tappar ytterligare poäng i toppstriden. Någon som åter lär sätta sprätt på spekulationerna kring Carlo Ancelottis vara eller icke vara i klubben.